Bulletin k utkání #10 - 22/23
Prostějov - Příbram
Dnes nás čeká ...

Dnes nás čeká ...

FC Sellier & Bellot Vlašim

Zatímco v minulém soutěžním ročníku jsme s „Blanickými rytíři“ brali všechny body, na podzim se nám souboj pod Blaníkem hodně nepovedl. Raději nevzpomínat na půltucet branek, zraněného Kuliga a červenou kartu. Oplatit tato příkoří máme šanci o velikonočním víkendu na domácím hřišti.

Mise to ale nebude vůbec jednoduchá. Se Středočechy to na podzim nevypadalo vůbec dobře a mezi čtvrtým a čtrnáctým kolem dleli na poslední příčce tabulky. O to vysoká porážka mrzela víc. Trenér Martin Hyský ani klubové vedení ovšem neztráceli hlavu a trpělivost se vyplatila. Od listopadu stoupá Vlašim tabulkou, za posledních šest kol prohrála pouze v Líšni 0:2, pětkrát plně bodovala.

Stálicí mezi tyčemi je teprve dvacetiletý Matyáš Vágner, který si nevede nijak špatně, ve čtvrtině zápasů neinkasoval. V individuálních statistikách se Vlašimští mohou pyšnit špičkovým střelcem, záložník  Jan Suchan má na svém kontě plný tucet branek a dělí se tak o čelo střelecké tabulky s Tomášem Wágnerem z Příbrami. Kádr má pouhé dva třicátníky, Jandu s Folprechtem, převládá dravé mládí. 

Vlašimi se tak daří plnit předsezónní předsevzetí stoupat tabulkou vzhůru ke klidným příčkám bez starostí o záchranu. Na rozdíl od eskáčka se trenéru Hyskému podařilo udržet základní sestavu a vhodně tým doplnit, což si velmi pochvaloval. Mezi zimní posily patří obránce Vilotić či záložník Křišťan, který hostuje z prvoligových Teplic.

Devět nasbíraných bodů během čtyř jarních zápasů si pochvaloval dvacetiletý Slovák Tomáš Rigo: „Chceme se dostat do baráže, což je náš cíl. Snad si udržíme formu, kterou teď máme“, neskrýval ambice týmu.

Ty odnesl v posledním zápase Třinec, který si zpod Blaníka odvezl debakl 0:4. O branky se podělili Horský, Suchan, Rigo a Smejkal. Trenér Hyský dal důvěru sestavě Vágner – Vala, Vilotić, Halinský (70. Nogha), Horský – Smejkal (64. Šimeček), Onije, Křišťan, Suchan, Rigo (70. Janda) – Svoboda (83. Biegon).


Poslední vzájemný zápas:

F:NL 2022/2023, 7. kolo, 4. 9. 2022 

FC Sellier & Bellot Vlašim – 1.SK Prostějov 6:1 (3:0)


Branky:
16., 36. Svoboda, 44. Horský, 52. Suchan, 74. Toula, 80. Rigo – 76. Píchal 

Červená karta: 45.+5 Bialek

Žluté karty: 11. Hošek, 45.+5 Svoboda – 13. Pinc, 34. Gáč, 45.+4 a 45.+5 Bialek, 63. Schaff artzik, 66. Bolf

Rozhodčí: Kvítek – Šimáček, Poživil

Vlašim: Vágner – Lehoczki (61. Heppner), Hošek (69. Lehovec), Rigo, Zinhasović, Smejkal (75. Onije), Halinský, Suchan, Kulhánek, Horský (61. Toula), Svoboda (79. Langhamer). Trenér: Martin Hyský

Prostějov: Krynskij – Blahuta (46. Bolf), Bialek, Schaff artzik, Elbel – Koudelka (46. Zapletal), Kohoutek (55. Vlachovský), Kulig (21. Gáč), Šumbera, Kušej – Pinc (46. Píchal) . Trenér: Pavel Šustr

Zpět na úvod