Bulletin k utkání #13 - 22/23
Prostějov - Jihlava
Dnes nás čeká ...

Dnes nás čeká ...

FC Vysočina Jihlava

Od počátku tisíciletí pravidelný účastník profesionálních soutěží se vyhříval na výsluní v letech 2012 až 2018, kdy se na Vysočině kopala nejvyšší soutěž. Od sezóny 2018/2019 hraje Jihlava jen druhou ligu a v aktuálním ročníku to s ní nevypadá nijak slavně. Prvních sedm kol to přitom vůbec nevypadalo špatně, nyní se však Jihlavané pohybují ve spodní polovině tabulky.

V minulé sezóně jsme si s naším aktuálním soupeřem body spravedlivě rozdělili, když oba soupeři zvítězili na vlastním hřišti. K dělbě bodů došlo i na podzim na Vysočině. V brance týmu z Vysočiny dostává příležitost třiadvacetiletý Adam Jágrik, který má průměr zhruba branku na zápas, čtyřikrát vychytal nulu. Nejlepším střelcem je s půltuctem branek Jakub Selnar, kterého ovšem nikdo nedoplňuje, takže se střeleckou potencí týmu to nijak růžově nevypadá. Formu má aktuálně Vysočina mizernou, naposledy zvítězila koncem března nad rezervou Sparty, tři poslední zápasy prohrála.

Není tak divu, že ani ona se nevyhnula změně trenéra. Po vysoké porážce 2:7 na hřišti Varnsdorfu skončil na lavičce Jihlavy kouč Ondřej Smetana. Tým po něm dočasně převzali dosavadní asistenti Michal Vávra s Tomášem Palinkem.

"Naše dnešní porážka byla zasloužená. Od začátku jsme bohužel tahali za jeho kratší konec,“ uznal po poslední porážce doma s pražskou Duklou prozatimní hlavní kouč Vávra. Ten dal v tomto zápase důvěru sestavě Jágrik – Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina (34. Křišťál) – Piško (62. Záhradník), Lacko - Křehlík (77. L.Fila), Tureček, Selnar – Tall (46. Araujo-Wilson).

Jak Vávra připustil, tým navíc není v komfortní situaci z hlediska počtu zraněných fotbalistů, kteří by týmu v této fázi soutěže hodně pomohli. „Ke všemu nám po dnešním utkání na seznam marodů možná přibyl Jarda Peřina. Musíme teď zmobilizovat a zkonsolidovat celý tým, abychom se na náročný závěr jara co nejlépe nachystali,“ zní odhodlání do zápasu i z druhé strany.

Poslední vzájemný zápas:

F:NL 2022/23, 11. kolo, 7. 10. 2022, FC Vysočina Jihlava – 1. SK Prostějov 1:1 (1:0)
Branky:
27. Vedral – 51. Schaffartzik
Žluté karty:
55. Vedral, 77. Piško – 55. Kušej, 57. Kulig
Rozhodčí:
Kotala – Dresler, Kotík
Diváci:
513

Jihlava: Soukup – Svoboda, Vedral, Piško, Peřina – Shudeiwa, Lacko (46. Tureček) – Fila
(46. Křivánek), Zoubele, Selnar – Tall (61. Ogiomade). Trenér: Jan Kameník

Prostějov: Bárta – Blahuta (25. Bolf ), Bialek, Schaff artzik, Stříž (67. Elbel) – Kušej, Kulig,
Omale (71. Gáč), Šumbera, Koudelka – Ali-Abubakar. Trenér: Pavel Šustr

Zpět na úvod