Bulletin k utkání #13 - 22/23
Prostějov - Jihlava
Okénko do minulého kola

Okénko do minulého kola

Bezzubý, odevzdaný výkon bez šance na bodový zisk

AC SPARTA PRAHA "B"  - 1. SK PROSTĚJOV 2:0 (0:0)

Branky: 54. Schánělec, 70. Kamenović

ŽK: Kamenović, Okeke, Cissé - Gabriš, Blahuta, Dano

ČK:

Rozhodčí: Radina - Mojžíš, Černoevič

Diváků: 315

SPARTA: HEČA – HODOUŠ (46. VÁŇA), D. HORÁK, KAMENOVIĆ, ČELŮSTKA (46. VEČERKA), VYDRA – KAŠTÁNEK, SCHÁNĚLEC (86. HOLOUBEK), OKEKE, CISSÉ (79. ŠILHART) – GOLJAN (72. O. NOVOTNÝ

PROSTĚJOV: VEJMOLA – BIALEK, GÁBRIŠ, BOLF, BARTOLOMEU – KULIG (62. CHVĚJA), ROLINEK (62. VLACHOVSKÝ), M. MACH (73. BLAHUTA), MOUČKA (62. DANO), KOUDELKA – MALEC (82. KARÁSEK)

V boji o záchranu soutěže pro oba celky dúležité utkání. Lépe do něj vstoupili domácí, kteří měli územní převahu. Výrazněji zahrozili poprvé ve 26. minutě, Vejmola však svůj tým zachránil. Stejně tak o 10 minut později po standartní situaci. Nejblíže brance byl o chvíli později Čelůstka, který však z malého vápna přestřelil. Těsně před odchodem do šaten nevěděl co s míčem Okeke, který z dobrých 25 metrů napřáhl k parádní ráně, která skončila na tyčce Vejmolovy brány.  Ve druhém dějství byl obraz hry totožný, lépe hrající Sparta měla i nadále převahu, ze strany hostů šlo o mdlý a ospalý výkon. Šance Hanáků držel vynikající Vejmola. Ani on však nedokázal zabránit vedení Sparty, když se v 54. minutě prosadil po rohovém kopu hlavou osamocený Schánělec. Přišla 70. minuta, další rohový kop, po kterém bylo vedení domácí Sparty již dvougólové, když se prosadil Kamenović. Hanáci mohli snížit chvíli před koncem, šanci Bialka ale chytl Heča. Tři body tak zůstávají v Praze a na Hané budou mít hodně práce ve zbytku sezóny.

Zpět na úvod