Bulletin k utkání #09 - 22/23
Prostějov - Varnsdorf
Z předsezónní tiskové konference

Z předsezónní tiskové konference

.

Druholigový „A“ tým půjde do jarní části F:NL se sedmi posilami. Ty nahradí sedm hráčů odcházejících do jiných klubů a další dva, kteří ukončili profesionální kariéru. Vedení klubu to oznámilo na tiskové konferenci před startem jarní sezóny.

Podle předsedy klubu Františka Jury získal klub kvalitní hráče, s nimiž se pokusí poprat o přední příčky tabulky. „S doplněním kádru jsem spokojený“, komentoval příchod několika fotbalistů, kteří už většinou mají za sebou i prvoligovou zkušenost.

Klub během zimní přestávky opustil Vasil Kušej, který přestoupil do prvoligové Mladé Boleslavi. „Jestli nebyl vůbec nejlepším druholigovým hráčem, tak určitě patřil mezi tři nejlepší“, konstatoval předseda Jura. Opačným směrem mezi kluby putoval Martin Rolinek. K dalším posilám patří zkušený slovenský útočník Tomáš Malec, brankář Luděk Vejmola a David Moučka přicházející na hostování z Vyškova. Jak uvedl sportovní ředitel klubu Ladislav Dudík, na hostování z Baníku dorazil Ondřej Chvěja. K novým hráčům dále patří Sosthene Gouamene Dano a Šimon Gabriš.

Klub chce především dobře vstoupit do prvních zápasů fotbalového jara. Úvod podzimní části totiž eskáčku příliš nevyšel. Bodové manko se naštěstí podařilo smazat v závěrečných zápasech a přezimovali jsme tak na sedmém místě tabulky.

Podle trenéra Pavla Šustra provázelo zimní přípravu více zdravotních absencí než obvykle. „Zbývá nám týden přípravy a já zůstávám s vyslovením spokojenosti opatrný“, konstatoval náročný trenér, který týmu ordinuje stoprocentní fyzickou připravenost a maximální nasazení v každém okamžiku.

Zpět na úvod