Bulletin k utkání #09 - 22/23
Prostějov - Varnsdorf
Dnes nás čeká ...

Dnes nás čeká ...

FK Varnsdorf

Náš dnešní soupeř zažívá docela povednou sezónu, takže už prvnímu jarnímu měření sil nechybí potřebná atraktivita. Pouze po druhém kole klub nakrátko vypadl z horní poloviny tabulky, po 12. kole byl dokonce na druhé příčce. Nakonec severočeši přezimovali na velice slušné druhé pozici se sedmadvaceti body. 

V brance téměř celý podzim odchytal mladý gólman Martin Vaňák, jehož pět vychytaných nul svědčí o dobré defenzivní práci týmu před ním. Nejlepším střelcem podzimu byl Bojan Dordič, který si připsal půltucet branek stejně jako náš Koudelka. Jenže horkokrevný Balkánec neunesl vypadnutí ze sestavy a skončilo to slovní i fyzickou potyčkou v kabině. Není překvapivé, že jaro bude kopat v Táborsku. Kromě něj odešel do Teplic Radosta, pryč je Pajkrt i brankář Šesták. Místo něj přišel mezi tři tyče Sirotník, dalšími nováčky jsou Švanda z Teplic, Dufek z Mladé Boleslavi a Kurka z Pardubic. Útok posílil africký objev Tanko. 

Trenér týmu ze Šluknovského výběžku Miroslav Holeňák úspěch v generálce, v níž jeho svěřenci rozstříleli ještě nedávno druholigové Ústí nad Labem 7:1, nepřeceňuje. „Důležitý bude zápas v Prostějově. Pro povzbuzení sebevědomí je ale taková výhra dobrá,“ mírnil přehnanou euforii z takového výsledku.

Ve zmíněné generálce v dresu Varnsdorfu nastoupili Vaňák – Richter, Kouřil, Kubista, Kurka – Schön, Bláha, Ondráček, Samko, Osmančík – Tanko

Poslední vzájemný zápas

F:NL 2022/2023, 3. kolo, 14. 8. 2022 

FK Varnsdorf – 1.SK Prostějov 2:0 (1:0)

Branky: 45.+1 (p) a 62. (p) Dordič

Žluté karty: 10. Žák, 76. Samko, 78. Richter – 42. Pinc, 50.Omale, 61. Vlachovský, 62. Bialek, 82. Torfi q, 86. Bartolomeu

Rozhodčí: Radina – Kotalík, Hádek.

Varnsdorf: Vaňák – Richter, Kubista, Zbrožek, Radosta – Bláha, Žák (46. Kříž) – Schön (86. Vachoušek), Ondráček (65.  Samko), Dordič (74. Ludvíček) – Rudnickij (65. Tanko)

Trenér: Miroslav Holeňák


Prostějov: Krynskij – Bolf, Elbel (78. Blahuta), Bialek, Schaff artzik – Bartolomeu, Omale (57. Kulig), Mach, Zapletal (57. Torfi q) – Pinc, Koudelka (35. Vlachovský, 78. Píchal)

Trenér: Pavel Šustr

Zpět na úvod