Bulletin k utkání #04 - 24/25
1. SK Prostějov - FC Zbrojovka Brno
Dnes nás čeká ...

Dnes nás čeká ...

Přijíždí brněnská Zbrojovka

Mimořádný náboj bude mít první mistrovské utkání po reprezentační přestávce. Fotbalisté Prostějova v rámci 9. kola druhé ligy přivítají Brno, které se sice aktuálně výsledkově trápí a v tabulce mu patří až dvanáctá příčka, přesto patří tradičně mezi těžké soupeře. Navíc bude mít slavnostní duel lákavou příchuť derby.

„Na zápas se těšíme. Je vrcholem oslav sto dvaceti let fotbalu v Prostějově. Chceme utkání zvládnout herně i výsledkově, ale snadné to nebude. Vůbec nemá smysl se dívat na tabulku, všichni ví, že v soutěži může každý porazit každého. Zbrojovka je dvanáctá, ale má jen o dva body méně, než my. Bude to bitva,“ říká trenér eskáčka Radim Kučera, podle něhož hosté dorazí patřičně nažhavení. „Kolem Zbrojovky je rušno. Změnila majitele, což je nový impuls i pro hráče. Budou se chtít ukázat,“ předpokládá domácí kouč.

Brno v posledních třech zápasech získalo jediný bod za bezbrankovou remízu s rezervou Sparty a prohrálo s Vyškovem a Zlínem. O plichtu s lídrem tabulky ovšem přišlo až v šesté minutě nastaveného času. „Tým rozhodně nemají špatný. Počínaje Filipem Muchou v bráně. Brno má Granečného, Kronuse a další kvalitní hráče. K úspěchu povede jedině náš velice kvalitní výkon,“ uvědomuje si Kučera.

Domácí fotbalisté se na první střetnutí po reprezentační pauze těší. „Potrénovali jsme, snažili se ještě více vylepšit některé herní situace, ve kterých jsme měli rezervy. A také doléčili šrámy z předchozích zápasů. Půjdeme si za body,“ přiblížil náladu v kabině kouč.

Zpět na úvod