Bulletin k utkání #11 - 23/24
1. SK Prostějov - FC SILON Táborsko
Minulé kolo očima trenérů

Minulé kolo očima trenérů

FC Zbrojovka Brno - 1. SK Prostějov

Tomáš POLÁCH - FC Zbrojovka Brno:

Pro první půli nemám vysvětlení, náš výkon nesnesl měřítko. Kombinace nám trvala, nedostupovali jsme hráče na druhé balony, nedostávali jsme se do obrany a situace jsme řešili špatně. Náš výkon byl… Nevím, jak to nazvat. Pos… Nenašel se hráč, který by to zvedl.

Ve druhé půli jsme se trochu zvedli, ale zase – absolutní nekvalita směrem nahoru, kombinace vázla a všechno bylo o nákopech do připravené obrany. Soupeř si to pohlídal, naše hra dneska neměla nic. Není to o jednotlivcích, hráče jsme nabádali, že Prostějov hraje o body, nikdo si před nás nelehne a nedá nám nic zadarmo, což se potvrdilo. Nebyli jsme konstruktivní ani důrazní.

Ve druhé půli jsme se lehce nadechli, ale nám dnes nic nefungovalo a není potřeba se schovávat. Náš výkon nebyl dobrý, byl hrozný a chápu rozčarování lidí, se kterými jsem po zápase mluvil.

Radim KUČERA – 1. SK Prostějov:

Všichni jsme se vyždímali, chtěli jsme to urvat za každou cenu a máme radost, že to nakonec vyšlo. Herně to nebylo tak dobré, jako třeba ve Vlašimi, ale tak to bývá. V naší situaci je výsledek důležitější, než předvedená hra. Měli jsme i štěstí, které se nám dříve vyhýbalo, navíc se nám podařilo využít, že Brno není v pohodě a mělo i vykartované a zraněné hráče.

Prvních dvacet minut bylo dobrých, pak jsme ale začali míče ztrácet a soupeř byl víc na balonu. Naštěstí se nedostal do nějakých velkých šancí. Ale byli jsme pod tlakem, ze kterého týmu pomohl velmi chytrou střelou Petr Jaroň na konci poločasu.

Před druhým poločasem jsme si říkali, že potřebujeme přežít patnáct minut bez gólu. Podržel nás i Filip Mucha, který chytil penaltu, soupeř i tak vyrovnal a pak se nám podařilo přežít některé nebezpečné akce. Už jsem si říkal, že bych bral i bod, pak přišla odvážná akce Samuela Šimka a pokutový kop. Na hřišti už nebyl Bartolomeu a Koudelka, tak to Peťa Jaroň vzal na sebe, udělal dobře. Výhra přišla jako odměna za odvahu, snad nás nakopne.


Zpět na úvod