Bulletin k utkání #11 - 23/24
1. SK Prostějov - FC SILON Táborsko
Dnes nás čeká ...

Dnes nás čeká ...

FC SILON Táborsko

Nesnadný úkol navázat na poslední vítězství v Brně stojí před fotbalisty 1. SK Prostějov ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V holickém azylu přivítají v sobotu od 10.30 hodin silný FC Silon Táborsko, který na jaře ještě neprohrál, v aktuální tabulce je na třetím místě a bojuje o postup do baráže o nejvyšší soutěž.

„Věřím, že nás výhra nad Zbrojovkou nastartuje a nakopne k nějaké bodové šňůře. V naší situaci je důležité, abychom dokázali bodovat několikrát v řadě. Takovou sérii potřebujeme, abychom se v tabulce posunuli a lépe se nám dýchalo. Táborsko je těžký soupeř, ale pokud odvedeme kvalitní výkon, můžeme i proti němu uspět,“ je přesvědčený trenér Prostějova Radim Kučera.

Domácí už budou moci využít Marka Matochu, kdy si odpykal trest za vyloučení proti Chrudimi i Jana Štěrbu. Ten absentoval v Brně díky vzájemné dohodě klubů o hostování. „Zatím nemáme větší problém s vynucenými absencemi, což je dobře, protože nás čeká náročný program v rámci anglického týdne,“ těší Kučeru, který věří, že trefí optimální sestavu.

Hosté přijedou posíleni posledními dobrými výsledky. Na jaře dali už osm branek a získali stejný počet bodů. Fotbal si užívají. „Jsou nahoře,“ souhlasí Kučera, podle něhož je sestava Jihočechů dobře složená. „Obraně šéfuje Novák s Konem. Velice zajímavý hráč je Dordič. V útoku se naposledy střelecky chytil Svatek. Narazíme na kvalitního soupeře, ale to neznamená, že nepůjdeme za výhrou. Budeme aktivní,“ plánuje kouč 1. SK Prostějov.

Poslední vzájemý zápas:

FC Silon Táborsko - 1. SK Prostějov 0:0

Tábor, 02.09.2023

Táborsko: PASTORNICKÝ – TUSJAK, KONÉ, FOLTYN, PLACHÝ – BLÁHA, SOJKA (57. MACH), DORDIĆ (79. JAVOREK), KATEŘIŇÁK, VARAČKA (57. ZEMAN) – ŠAŠINKA (57. MATOUŠEK)

Trenér: ROMAN NÁDVORNÍK

Prostějov: VEJMOLA – GÁBRIŠ, SPÁČIL, ELBEL, LÁTAL (62. BARTOŠ) – JAROŇ (70. CIENCIALA), SLAMĚNA (79. SCHAFFARTZIK), HABUSTA, BARTOLOMEU, KOUDELKA (70. MOUČKA) – MALEC

Trenér: MICHAL ŠMARDA


Zpět na úvod