Bulletin k utkání #06 - 24/25
1. SK Prostějov - MFK Chrudim
Muži: Eskáčko prověří chrudimští střelci

Muži: Eskáčko prověří chrudimští střelci

13. kolo Chance Národní ligy

V neuvěřitelné pohodě hrající Chrudim bude dalším soupeřem fotbalistů 1. SK Prostějov v rámci 13. kola Chance Národní ligy, které se bude hrát 21. října od 17 hodin. Východočeský celek v dosavadním průběhu soutěže ve dvanácti zápasech devětkrát zvítězil a v tabulce je druhý s luxusním náskokem devíti bodů na třetí Vyškov.

„Tým sezonu dobře odstartoval a dostal se do velké pohody. Především v ofenzivě těší z kreativity svých hráčů, těm se opravdu daří,“ uznává současnou kvalitu příštího soupeře trenér eskáčka Radim Kučera.

Svým soupeřům zatím Chrudim nasázela branek už šestadvacet branek a má nejlepší ofenzivu v soutěži. Šest gólů dala Ostravě, čtyři rezervě Sparty a po třech olomoucké Sigmě, Varnsdorfu nebo Vyškovu. „Vezou se na vlně a jednoduše jim to lepí,“ uvědomuje si prostějovský kouč.

Výraznou individualitou týmu je momentálně útočník David Látal, který v jedenácti zápasech nastřílel sem branek a svými výkony si vysloužil zaslouženou nominaci do národního výběru do jednadvaceti let.

„Není ovšem jediným tahounem. V záloze je zkušený jednatřicetiletý Jan Řezníček, nebo Samuel Šimek, který ještě na jaře hrál v Prostějově. „Nebezpeční jsou i další fotbalisté, potřebujeme hrát důrazně a nedat jim prostor,“ plánuje Kučera. „Ale současně je to tým, se kterým se určitě dá hrát. Také v posledním utkání dostal pětku od Žižkova. Potřebujeme navázat na poslední domácí zápas s Brnem,“ dodává trenér 1. SK Prostějov.

Pondělní utkání se ponese v duchu poděkování. Ligová fotbalová asociace společně s kluby opět uspořádá již tradiční ??́???? ????̊. V rámci této akce dostane každé dítě (do 12 let), které dorazí s tátou ve fanshopu malý dárek zdarma (pexeso, minidres, tleskací ruku). #díkytáto

Zpět na úvod