Bulletin k utkání #15 - 22/23
Prostějov - Slavia Praha
Dnes nás čeká ...

Dnes nás čeká ...

SK Slavia Praha "B"

Jeden z nováčků právě končícího ročníku nezačal úplně marně, ale nakonec se od 9. kola pohybuje v pásmu sestupu, delší dobu figuroval dokonce na samém dně tabulky. Jistě k tomu nepřispěl vstup do vyšší soutěže, v němž jej právě náš celek obral doma o všechny body díky penaltové trefě Omaleho.

Na začátku jara sice mladí slávisté vyzráli na Třinec, pak však přišla série matných výsledků, která se zlepšila až v posledních kolech. Sešívaní překvapivě vyhráli 2:1 v Příbrami, posléze deklasovali doma Jihlavu 7:2. To je vyneslo až na nesestupovou příčku, mají však náskok pouhý bod.

Jak už to tak u rezervních celků bývá, figurují v něm převážně nadějní hráči do dvaceti let, jednou z mála výjimek je šestatřicetiletý obránce Michal Švec. V ofenzivě si vůbec nevede špatně záložník Štěpán Beran, který má na kontě solidních deset branek. Defenziva se nevyznačuje bůhví jakou pevností, obdržela dvaapadesát branek, nejvíc ze všech týmů.

V posledním venkovním utkání měřili svěřenci trenéra Marka Jarolíma síly s lídrem tabulky a žhavým kandidátem na návrat do nejvyšší soutěže Karvinou, odkud si odvezli porážku 0:3. V sešívaném dresu nastoupili Stejskal - Bořil (77. Hošek), Konečný, Kričfaluši (71. Švec) - Pech, Nikl, Kopáček (71. Planka), Labík - Beran (71. A. Pudil), Hájek, Šubert (71. Šmiga).

Po Opavě půjde o další souboj s týmem ohroženým sestupem, doufejme, že naši už do utkání nastoupí s jistotou účasti v druhé lize i pro příští ročník.

F:NL 2022/2023, 1. kolo, 31. 7. 2022 

SK Slavia Praha B – 1. SK Prostějov 0:1 (0:1)

Branky: 45.+2 Omale (p).

Žluté karty: 45.+1 Pudil, 90. Jurásek – 11. Bialek, 55. Omale, 88. Píchal, 89. Bolf, 90.+1 Krynskij.

Rozhodčí: Kotala – Bureš, Žurovec.

Diváci: 580.

Slavia B: Dvořák – Labík (63. Kopáček), Behenský, Švec (54. Ezekiel), D. Jurásek – Zachoval (63. Bárta), Nikl, Valenta – Šubert (78. Kneifel), Šmiga, Pudil (54. Osuagwu).

Trenér: Marek Jarolím

Prostějov: Krynskij – Bolf, Gáč, Bialek, Elbel (78. Píchal) – Bartolomeu (63. Zapletal), Omale, Mach (63. Kulig), Kušej – Koudelka (78. Vlachovský), Pinc (85. Ali-Abubakar).

Trenér: Pavel Šustr

Zpět na úvod